dfrank

Nine Month Sober

Att söka jobb

Kategori: Allmänt

Har bara 2 veckor kvar på Flextrus! Helt sjukt vad tiden gått snabbt....efter det har jag åtminstone en vecka på Santa Maria men jag vill vidare jag vill vidga mina vyer, prova på olika jobb bara för att få en bred kompetens och kunskap inom olika yrken! Vem vet vad jag kanske fastnar för? 

Störningsmoment nr.1-
Förstår inte hur man kan hata sitt jobb men ändå gå dit varje dag år efter år....har man inte mer drömmar och mål än så?! Det finns en på mitt jobb som ser sjukt deprimerad ut precis som att han har gett upp och man undrar ju, vart gick det fel? En sådan typisk pengakåt stackare som skiter i om han dör av depression på vägen....
Stör mig såååå på folk som går och klagar på sitt jobb alltså då speciellt äldre som varit på samma jobb i kanske 20 år och ändå inte gör något åt det?! Var finns logiken i det? Jag är rädd nu det erkänner jag, rädd för att ta steget ut i det verkliga arbetslivet, ingen praktik utan nu är det på riiiiiktigt våga ta risker och chanser för att kanske misslyckas och kanske lyckas men jag är redo för det. Jag tänker inte bli ett gammalt skruttet lingon som bara väntar på att få ta pension för att slippa jobba på "det där skitjobbet" PLEASE visa respekt till er själva! Man ska aldrig nöja sig, sikta alltid högre när du väl nått dina mål, du kan ALLTID ta dig högre- det ska vara kul att gå till jobbet, tänk att man ska spendera större delen av sitt liv på jobbet med sådär 3-4 veckors semester om året tro fan man blir deprimerad då om man hatar sitt jobb! 

Störningsmoment nr.2-
Folk som inte vågar söka jobb, försöker inte ens haha alltså va? Bara för att jobbet inte låter roligt så nöjer man sig med att leva på socialbidrag och nöja sig med det för att man är lat!
Vet inte om jag råkat säga emot mig själv nu med tanke på det jag skrev innan men ska försöka förklara det här, grejen är såhär va, man MÅSTE börja någonstans man kan inte förvänta sig att få drömjobbet direkt serverat på ett silverfat självklart finns det dem som lyckas med det så applåder till dem! Men annars kanske man får ta skitjobb SÅLÄNGE som inte alls är kul bara för att kunna skriva något på sitt CV, visa att man vet vad det handlar om och att man klarar av press, smuts och utmaningar VIKTIGT! det jag menade med störningsmoment nr.1 är att man inte ska fastna på det där skitjobbet utan fortsätta att söka andra jobb under tiden istället för att bara gå hemma och tro att allt ska lösa sig, spark i röven skulle ni haft! 
Sen finns det ju då dem som inte söker jobb för att dem inte har det som krävs i annonsen men man kan väl för fan ändå söka eller? Även om chansen är minimalisk att man får jobbet så vet man aldrig dem kanske ändå bestämmer sig för att ge dig en chans om du verkligen visar att du är kick ass awsome! 

Inte meningen att detta skulle bli såhär långt haha skulle egentligen bara skriva att jag har två veckor kvar att jobba 😂

Tack och hej!